Els contes de fades, Oriol Junqueras i la Llei Electoral catalana

Com ja sabreu, la Llei Electoral que es tramita(va) al Parlament de Catalunya ha acabat en fracàs, de manera que després de trenta-sis anys encara no existeix una llei electoral pròpia. Si no ho tinc mal entès, crec que totes les Comunitats Autònomes tenen la seva, excepte a Catalunya, que es regeix i regirà per la LOREG.

Aquest fracàs es deu al fet de que no existeix el consens suficient, una majoria qualificada, capaç d’aprovar la Llei. Com tots sabem, per aprovar aquesta Llei es requereix una majoria qualificada de dos terços, és a dir, un mínim de noranta diputats dels cent trenta-cinc dels que es composa el Parlament de Catalunya.

Fa uns dies, el sr.Oriol Junqueras s’expressava, en relació a la inexistència d’una majoria qualificada per reformar la Constitució, en els següents termes: «Algú creu de veritat que aquesta tardor hi haurà una majoria qualificada a l’estat espanyol per a canviar la constitució? Però llavors què m’expliqueu? Però quin conte de fades m’expliqueu?’«

O sigui, el sr.Junqueras no compta amb majoria qualificada per aprovar una llei electoral, però vol declarar la independència amb una majoria mínima que ni tan sols s’arriba a declarar explícitament, tot i que semblaria que amb seixanta-vuit diputats en faria prou. Però quin conte de fades és aquest? No pots aprovar una llei electoral i declararàs la independència? De veritat, espero una major solidesa teòrica.

Edito: La cobertura del fracàs de la Llei, malgrat la seva importància, en la premsa digital secessionista podríem qualificar-la d’escassa. #paísnou

1 Comment
antiguos
nuevos
Inline Feedbacks
View all comments
Juanmari

Tienes que completar esta entrada y aquel magnífico post sobre las «mayorías de plastilina». Creía que se había llegado al límite del estiramiento y la confusión pero no. Jordi Sánchez, presidente de la ANC en El Periódico.
http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/jordi-sanchez-presidente-anc-avisa-que-intervenir-suspender-autonomia-catalunya-tendria-respuesta-4385573