Lídia Heredia: la cita falsa del topall del dèficit fiscal a Alemanya

Una de les màximes inserides a foc de tot bon separatista és aquella història de que «a Alemanya existeix un límit al dèficit fiscal de cada Länder«. La frase es va anar obrint camí perquè ningú la desmentia o, si ho feia, no tenia prou ressò. Però les coses van canviant i girant, i aquesta és una frase a dia d’avui bastant desacreditada. De fet, com a mínim fa un parell d’anys que podríem dir que aquesta falsa notícia es va començar a desmentir fermament, malgrat que en tractar-se d’una mentida tan repetida hi ha molta gent que encara no se n’ha assabentat.

En aquest grup tenim la periodista Lídia Heredia, presentadora dels Matins de TV3, que encara es permet el luxe de repetir aquesta afirmació incerta davant d’experts com el sr.Ángel de la Fuente, qui la contesta de forma rotunda i expeditiva, com es veu en aquest tall de vídeo del programa del dia 31 de gener de 2014.

Els Matins de TV3 – Ángel de la Fuente.

És un fet incontrovertit que, per tal de donar suport a les tesis separatistes, s’ha afirmat en els darrers anys l’existència d’aquest topall, però Lídia Heredia es queda sense possibilitat de rebatre al sr.de la Fuente, en primer lloc pel desconeixement de la matèria per la periodista i, en segon lloc, per l’autoritat de l’entrevistat. Farem un breu repàs per la xarxa al voltant d’aquesta altra mentida propagada amb èxit -ara, ja no tant- i algunes de les seves fonts:

Alemanya 3%

Dèficit 2,5%

  • El tema ve de lluny, perquè Josep Bargalló, d’ERC, ho afirmava l’any 2005, si bé en aquest cas es tracta d’un 4%:

Bargalló

Oriol Junqueras

La llista es faria inacabable, com aquí la sra.Anna Simó d’ERC, o en aquest article d’un bloc d’Esquerra, però el denominador comú que trobarem és el mateix; ni un sol enllaç, ni una sola cita directa a la llei o la Sentència del Tribunal Constitucional alemany en què s’hauria fixat suposadament aquest topall de manera explícita. Una altra CITA FALSA, com ja advertia Joaquim Coll el març de 2012 i que, a més, fa referència a que la periodista Ariadna Oltra hauria afirmat exactament el mateix que va fer Lídia Heredia.

Quantes falses cites més ens tenen guardades els amics separatistes?