Els efectes de la mentida i no voler rectificar una #citafalsa

Després que la sra.Pilar Rahola cités, falsament equivocadament  falsament, la suposada Sentència del Tribunal Internacional de Justícia contra el sr.Albert Rivera a l’entrevista que se li va fer a 8TV, va ser el sr.Jaume Barberà qui a l’endemà va tornar a citar aquesta «Sentència» a RAC1.

L’excel·lent periodista sr.Josep Cuní li va posar de manifest a la sra.Rahola la incertesa de les seves afirmacions (fins al punt que va afirmar que «s’havia demostrat a les xarxes socials«) i, aquesta, lluny de rectificar al 100%, va dir que tot era fruit d’un error, per haver barrejat la «Sentència» (que ja sabem era una Opinió Consultiva) amb un dictamen del Col·legi d’Advocats de Barcelona a favor de l’autodeterminació.

La veritat és que l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) mai ha expressat oficialment que estigui a favor de l’autodeterminació, i va precisar en el seu dia que allò que ara cita la Pilar Rahola són unes reflexions d’una de les catorze Comissions que existeixen a l’ICAB.

Al sr.Barberà, a Twitter, se li va dir també que la seva lectura de la suposada Sentència era falsa. I ell també va dir que no és que fos falsa, sinó que es tractava d’un error per la barreja entre el TIJ i el «Col·legi d’Advocats«.

No hi ha dubte de que no es tracta del «Col·legi d’Advocats«, sinó d’una Comissió que no expressa una posició oficial de l’ICAB.

En resum: la sra.Pilar Rahola -membre del CATN- i el sr.Barberà -periodista influent i de reconegut prestigi- s’equivoquen per una manca de rigorositat absoluta i són incapaços de reconèixer-ho. Aquesta és la tònica separatista: manipular, distorsionar o, fins i tot, mentir i no rectificar de cap manera. Encara serà que ells tenen raó en la seva #citafalsa.