Anna Simó (ERC): mai no ha dit que «Espanya ens roba»

A través del Twitter m’assabento fa uns dies que Anna Simó (ERC) va ser entrevistada a «Las mañanas de RNE» el passat 22 d’agost. En un moment de l’entrevista, Graciano Palomo (a partir del minut 26:40) li pregunta sobre la frase «Espanya ens roba» i la sra.Simó nega que cap dirigent del seu partit polític l’hagi pronunciada mai. A continuació, el tall concret editat.

La pena és que les hemeroteques i Google de seguida permeten comprovar la veracitat del que es diu quan es tracta de fets objectius. I és, precisament, Anna Simó qui la pronuncia. Segons aquesta edició del diari EL PAÍS, literalment va dir: «Que Espanya ens roba no és un insult, és una evidència«. Reus Directe reprodueix una frase similar, citant com a font ACN.

Afortunadament, encara es pot sentir una font original, perquè sempre procuro aportar la font, que és el mitjà que et dóna o treu la raó, i que consisteix en el tall de l’àudio d’Anna Simó en aquest enllaç de l’Agència Catalana de Notícies, on podem sentir: «…també hem defensat, doncs, que Espanya ens roba, (…) l’Estat Espanyol ens roba no és cap insult, sinó que és una evidència». Si sou mandrosos i no voleu fer clic per anar a la pàgina de l’ACN, igualment us reprodueixo el tall.

És molt clar: Anna Simó nega haver dit el que ha dit, tot introduint una novetat en aquest bloc, ni més ni menys que l’autocita falsa. I així tot.

2 Comments
antiguos
nuevos
Inline Feedbacks
View all comments
emperorponders

Astuta i manipuladora.

Graciano Palomo come’t l’error de dir «los españoles», ella es riu i diu dice que ERC mai ha dit que «España nos robe Y QUE ELS ESPANYOLS…». Em recorda molt a l’argument de «¡Mort a Israel! […] Ah, no, jo mai he dit explícitament que Isreal hagi de morir I que hagin de morir els jueus…» La conjunció «i» i la extranya separació entre els impostos de l’Estat i tot el poble que els paga i els rep és clau. Com a mínim això confirma que Anna Simó no és una tonta sinó que conscientment manipula, i amb molta velocitat i facilitat allà mateix pel què es veu.

Bon post.