Anna Simó (ERC): mai no ha dit que «Espanya ens roba»

A través del Twitter m’assabento fa uns dies que Anna Simó (ERC) va ser entrevistada a «Las mañanas de RNE» el passat 22 d’agost. En un moment de l’entrevista, Graciano Palomo (a partir del minut 26:40) li pregunta sobre la frase «Espanya ens roba» i la sra.Simó nega que cap dirigent del seu partit polític l’hagi pronunciada mai. A continuació, el tall concret editat.

La pena és que les hemeroteques i Google de seguida permeten comprovar la veracitat del que es diu quan es tracta de fets objectius. I és, precisament, Anna Simó qui la pronuncia. Segons aquesta edició del diari EL PAÍS, literalment va dir: “Que Espanya ens roba no és un insult, és una evidència“. Reus Directe reprodueix una frase similar, citant com a font ACN.

Afortunadament, encara es pot sentir una font original, perquè sempre procuro aportar la font, que és el mitjà que et dóna o treu la raó, i que consisteix en el tall de l’àudio d’Anna Simó en aquest enllaç de l’Agència Catalana de Notícies, on podem sentir: «…també hem defensat, doncs, que Espanya ens roba, (…) l’Estat Espanyol ens roba no és cap insult, sinó que és una evidència». Si sou mandrosos i no voleu fer clic per anar a la pàgina de l’ACN, igualment us reprodueixo el tall.

És molt clar: Anna Simó nega haver dit el que ha dit, tot introduint una novetat en aquest bloc, ni més ni menys que l’autocita falsa. I així tot.

2 comentarios en “Anna Simó (ERC): mai no ha dit que «Espanya ens roba»

  1. Astuta i manipuladora.

    Graciano Palomo come’t l’error de dir “los españoles”, ella es riu i diu dice que ERC mai ha dit que “España nos robe Y QUE ELS ESPANYOLS…”. Em recorda molt a l’argument de “¡Mort a Israel! […] Ah, no, jo mai he dit explícitament que Isreal hagi de morir I que hagin de morir els jueus…” La conjunció “i” i la extranya separació entre els impostos de l’Estat i tot el poble que els paga i els rep és clau. Com a mínim això confirma que Anna Simó no és una tonta sinó que conscientment manipula, i amb molta velocitat i facilitat allà mateix pel què es veu.

    Bon post.

    1. La manipulació del llenguatge és tota una especialitat. El més trist és que partidaris de Simó després et repeteixen aquesta “distinció” que fa ella i es queden tan amples, negant que ho hagi dit. La tònica habitual.

Los comentarios están cerrados.