Carme Forcadell (ANC) i la superioritat moral (II)

Fa uns dies comentava una de les piulades de la sra.Carme Forcadell i com un vídeo desmentia el seu contingut. També deia que encara tenia més material sobre un dels apartats que no quedaven ressaltats. En concret, es tracta del «no enganyem».

Forcadell Enganyar

Veiem a què em refereixo. Durant el mes de desembre del passat any 2013 es va escampar de forma rapidíssima aquella mentida del suposat text de la suposada Sentència de la Cort Internacional de Justícia sobre l’afer de Kosovo. Després de quedar desmentit el contingut i precisat que es tractava d’una opinió consultiva, la mentida va quedar desactivada, la qual havia comptat amb propagadors com Pilar Rahola, Jaume Barberà, Ramon Tremosa o Santiago Vidal, a qui més o menys se’l feia responsable inicial de la difusió del text fals. Ara bé, entre els propagadors, voluntaris o involuntaris, es trobava precisament la sra.Carme Forcadell, presidenta d’ANC, com acredita la captura de Google que veurem a continuació, que mostra l’estat del bloc a 16 de desembre de 2013.

Forcadell La Haia

Això es podia llegir en el bloc de la sra.Forcadell, però quan va conèixer que el text era fals el que va fer va ser esborrar l’entrada i canviar-la per una altra quina captura reprodueixo a sota.

forcadell no contestem

Com es veu a la captura de Google (donat que vaig haver de fer servir el contingut de la «caché» per recuperar-la), l’entrada que feia referència a la «Sentència» apuntava a l’adreça http://carmeforcadell.cat/?p=1200. Si a dia d’avui introduïm aquesta adreça, ens envia al text de «No contestem provocacions» i, per tant, a l’evidència de que va esborrar sencer el contingut inicial, sense cap referència a aquest fet.

Això em porta al text de la piulada quan diu que nosaltres «no enganyem«. En veritat, sí que enganya quan no admet l’error ni adverteix de la rectificació i, en canvi, substitueix la cita falsa per un text desafiant. És possible que la sra.Forcadell creiés de bona fe en el contingut del text i que es tractés, doncs, d’un error involuntari; important, però involuntari. El que no és admissible, en una persona amb la seva significació actual, és la manca de reconeixement de l’error, ja que havia difòs un text fals. Per tant, quan diu que nosaltres «no enganyem» falta a la veritat: ocultar l’error i, per tant, mantenir a aquell qui hagi rebut el seu missatge (un text fals) en l’error, suposa enganyar. Per tant, més val no donar lliçons de superioritat moral.

1 Comment
antiguos
nuevos
Inline Feedbacks
View all comments
anto33

El cinismo de esta «genteta» no conoce límites…