Català bo – Català dolent – Qui és Català i qui no

Fa uns dies em van fer arribar l’enllaç a aquest vídeo en el que apareix la sra.Carme Forcadell, que desconeixia, i que no lliga gens amb el tarannà català. Cadascú farà la seva lectura, però la distinció entre els qui són catalans i els qui no, com deia, no lliga amb el tarannà català i causa… causa… cadascú que en tregui les seves conclusions, lliurant-se de prejudicis i que examini en la seva consciència si negaria la condició de català al seu veí,  al seu germà, al seu amic o al seu fill, per moltes discrepàncies polítiques que tingui amb ell. Sorprenent.

Nota addicional posterior a la publicació: El vídeo s’emmarca en el context d’una intervenció d’uns 15 minuts, en la que també fa referència a que s’han d’explicar els arguments als arribats de fora als anys 60 i 70 i que formarien part del poble català (la qual cosa semblaria distingir entre «els de fora» i «els d’aquí», però no sóc tan primmirat en aquesta qüestió ara mateix, ja que no forma part de l’entrada), però la distinció entre els que són catalans i els que no ho són és absolutament existent (i aquesta sí que em sembla molt més discutible).